Защо избрах ПМГ

Избрах ПМГ, защото искам да науча повече и да стана по-добра по математика. Още от I клас харесвам този предмет и винаги съм имала само 6-ци. С всяка изминала година става все по-интересно, а и научавам все повече. Когато за първи път тръгнах на училище, изобщо и не съм помисляла, че ще уча в ПМГ. Ако знаех това, щях да се готвя много здраво по математика, за да съм по-добра и отсега.
Радина Христова, 5. клас

Мисля, че ПМГ е едно много хубаво училище. Избрах него, защото бях сигурна, че ще ми даде по-добро образование. Така и стана. Нека ви разкажа.
Още от 1. клас се заинтригувах от математиката. Участвах в състезания, решавах интересни задачи, забавлявах се.
Тръгнах на кръжок. Там се запознах с Ани - най-добрата учителка в целия свят. Тя ме научи на много неща. Започнах да ходя на все повече състезания, заради които се запознах с много от сегашните си съученици.
Всичко изброено ми се случи благодарение на математиката. Заради нея избрах ПМГ. Оказа се, че дори Ани ще ни бъде класна и се заформи един чудесен клас.
Дара Славова, 5. клас

Всъщност аз не исках да бъда в това училище, но моите родители ме записаха. Въпреки това не съжалявам.
Първо: Оказа се, че класът ми е доста силен и луд (в добрия смисъл). Намерих много приятели и с тях прекарвам доста време.
Второ: Учителите са страхотни. Има някои по-строги, но мисълта ми е, че са на високо ниво. Отнасят се добре с нас и аз научавам много от тях.
Трето: Училището е много хубаво. Стаите са просторни, коридорите също, има отделни кабинети по информационни технологии и биология. Вътре има микроскопи, дори и телевизор, на който гледаме научнопопулярни филми.
Аз не съм добър математик, но пък съм екшън в спорта. Радвам се, че съм в това училище и в отбора по волейбол!
Белослава, 5. клас

Избрах ПМГ, защото исках да получа много добро образование. С всеки урок научавам много повече неща. Избрах училището също, защото баща ми е завършил в гимназията и ми каза, че тук се преподава много добре. Друга причина е класирането на децата от по-горните класове на състезания по много предмети. Това е заради добрите учители, които преподават. В заключение мисля, че ПМГ е едно от най-елитните училища в града и с много успешни деца.
Крум Савов, 5. клас

Гордея се с моето училище!
Когато реших, че искам да уча тук, знаех, че това е предизвикателство за мен. Спомням си как за първи път влязох в ПМГ от 5. клас - с голямо желание и с малко страх и неувереност, защото родителите ми ми казваха, че това училище е само за най-добрите деца, с най-взискателните учители. Казваха ми, че трябва да полагам повече старание.
Истината е, че аз се чувствам чудесно и ПМГ е мой втори дом. Тук намерих много приятели. Учителите са много добри, те оценяват работите ни, личните качества и умения, с тях можем да говорим за всичко, а и полагат грижи, за да останем да учим тук и след 7. клас.
Класната ни е всеотдаен човек и ако има някакъв спор или проблем, тя винаги е готова да ни помогне. Тя ме научи да уважавам и приемам хората такива, каквито са, а целият ни клас да бъдем едно задружно семейство.
Вярвам, че тук ще получа най-доброто образование и от мен ще стане един добър и стойностен човек.
Никол, 6. клас

Има няколко причини, поради които избрах това училище. Според мен навсякъде се учи едно и също от 1. до 7. клас. Най-добре би било да се избере такова учебно заведение, в което да се дава голям избор за извънкласно развитие. В 5. клас имахме СИП-ове по изобразително изкуство и математика, както и "Твоят час" по предметите история и математика. Сега - в 6. клас, имаме и по английски език, също и по роботика.
Друга причина да избера да уча тук е редът и контролът. За мен те са изключително важни.
Относно развитието от 7. клас нагоре е въпрос на избор. Лично мое мнение е, че математиката и биологията дават много голям избор на професия, за това бих кандидатсвала с един от двата предмета.
Ванеса Димитрова, 6. клас

Избрах ПМГ „Св.Климент Охридски“, защото съм чувала много положителни коментари за начина на обучение, учителите и самите ученици. Като завърших 4. клас, вече бях решила да уча в тази гимназия. Като започнах 5. клас тук, бях много доволна. Всички от класа са много мили и добри по свой собствен начин. Не казвам, че нямаме проблеми, напротив, но ние ги решаваме с класа и с класния си ръководител.
Също понякога по-големите ученици от нас ни изготвят презентации на важни теми, които ни интересуват.
Много съм доволна от всичко!
Беатрис Йоцова, 6. клас

След 4. клас бях решен да се преместя и без да се колебая, избрах ПМГ. Причината за това са преподавателите, на които най-вече се разчита да обучат хора, които да прославят Силистра из България и България из света.
Николай Георгиев, 6. клас

Образованието е много важно за мен. Образованият човек е с широко отворени очи за света и вижда нещата от различна гледна точка. Доброто училище дава един по-лесен страт в живота, основа за надграждане. Избрах ПМГ, защото тук ще получа добрата подготовка, от която се нуждая, за да продължа целенасочено самостоятелния си съзнателен живот. В допълнение бих казала, че с разширени познания по различни предмети тук получаваш житейски уроци, давани от опитни учители.
Кара Тодорова, 9. клас

Още докато бях в Гърция, исках да вляза в тази гимназия. Това училище, според моето мнение, е най-елитното в този град. Най-много ме привлече с това, че имаше паралелка Информационни технологии, а мен много ме интересува компюпърната техника.
Ермис Маринов, 9. клас

^ Върни се горе