ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ


Добавено на : 29/05/2024

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ Традиционно в пролетните месеци ПМГ „Св. Климент Охридски“ организира Дни на отворените врати – събитие, при което входът е свободен за всички желаещи да станат съпричастни към работата и постиженията на учениците и учителите. На 30. и 31. май талантливите деца изявиха артистичните си заложби, представшха придобитите умения и знания, забавляваха се и радваха гостите.
Инициативата започна със спектакъла „Милионите на Баскервил“, представителна изява на групата „Театрално изкуство“ с ръководител Станислав Георгиевна. На 31.05.2024 г. ученици, родители и гости имаха възможност да разгледат STEM центъра, класните стаи, модерните компютърни кабинети и интериора в Гимназията. Всички, които се интересуват от условията за обучение и възможностите за прием и обучение в ПМГ, можаха да разговарят с г-жа Анелия Невска – директор на училището, и преподавателите.
Денят беше изпълнен с разнообразни извънкласни дейности, в които децата твориха и се забавляваха, изявяваха своите приложни умения, показваха знанията и интересите си. Учениците от пети, шести и седми клас премериха сили на футболния терен, а бъдещите изследователи от 11. клас, профил „Природни науки“, представиха различни методи за изследване в биологията и медицината под вещото ръководство на своя преподавател Боян Цветков. На това „предизвикателство“ възпитаниците на госпожа Веселина Георгиева отговориха със забавни опити по химия. Заниманията по компютърни науки бяха представени чрез Гейминг концепциите в училищния живот – демонстрационна игра между Сборен отбор на ПМГ с участници от 9.а клас и Представителен отбор на ПМГ, за което основна заслуга има г-н Николай Кръстев. Събитието завърши с трогателно представяне на литературните творби на младите творци в литературната работилничка, организирано от господин Владислав Димитров. То се проведе в къта за четене Дунавския парк. Специален гост бе господин Румен Чернев, по чиято инициатива е създаден този кът, който поздрави учениците за дързостта да пишат и ги насърчи да не престават да търсят възможности да изразяват себе си. Моменти от дните на отворени врати може да видите в галерията.
^ Върни се горе