„Уикенд на идеите“


Добавено на : 02/02/2024

„Уикенд на идеите“ Десет силистренски гимназисти от Езикова гимназия и ПМГ взеха участие в “Уикенд на идеите” по програмата Тийноватор, организирана от фондация “Прознание”. В шестото издание на програмата разбрахме, че са се включили 700 участници от общо 38 български града, както и 100 ментори.
Учениците споделиха с нас, че от началото на учебната година са обучавани от двама ментори – Калоян Радулов и Александър Тодоров, предприемачи от Силистра. На 27 и 28 януари са били в София, където са се срещнали с представители на 45 клуба от цялата страна. Събитието се е провело във формат на уъркшоп, където ден и нощ са работили върху презентирането на собствена бизнес идея, а след това проектите са представени пред жури. Идеите на младите хора са следните: “jobs4teen.bg“ – трудова тийнейджърска борса, предоставяща възможности за легална заетост на непълнолетни, и “PlaceO” – приложение за туристи, което предоставя информация за културни обекти и забележителности.
На 18 май предстои заключителният етап, в който отново ще бъдат защитавани проектите, но вече пред потенциални инвеститори. Желаем успех на гимназистите!
Дано предприемаческият им дух бъде оценен достойно.
^ Върни се горе