Клуб “Гейминг концепции“


Добавено на : 25/01/2023

Клуб “Гейминг концепции“ За първа година в „ПМГ Св. Климент Охрдиски – Силистра“ се организира клуб по занимания по интереси „Гейминг концепции“ с ръководител г-н Николай Кръстев. От 12.11.2022 г. всяка седмица (събота и неделя) до края на учебната година, се провежда национално междуучилищно първенство по видео игри ( LoL и CS:GO). Мачовете на представителните отбори на ПМГ могат да се наблюдават на https://www.twitch.tv/selbulgaria, като до момента те заемат челните места с пълен актив от точки.

Отборът по LoL (Nunu Swag) претърпя едва две загуби в предварителната фаза. За сметка на това записа престижни победи срещу математическата гимназия, гр. Стара Загора и представителният отбор от ИГПТ, гр. Варна. До момента отбора на ПМГ “ Св. Климент Охридски - Силистра“ разделя първото място с отбора и тазгодишния фаворит от град Кюстендил.

Отборът по CS:GO (PMGONTOP) също се представя отлично до момента, като има само една загуба от миналогодишния шампион. Те заемат първо място във временното класиране и имат убедителни победи срещу фаворитите за спечелване на турнира, както и срещу ПГСУАУ гр. Силистра.

Заключителните мачове се очаква да се проведат към края на тази учебната година.
^ Върни се горе