ОТНОВО НА ВЪРХА


Добавено на : 21/11/2022

ОТНОВО НА ВЪРХА Божидар Данчев и Николай Георгиев ни подариха пореден повод за радост. От 18.11 до 20.11.2022г. в София и Велико Търново се проведе XIV Есенен математически турнир "Академик Стефан Додунеков". ПМГ “Васил Друмев“ – В. Търново беше домакин на голямата възрастова група 8.-12. клас. Старата българска столица посрещна 280 от най-добрите математици на гимназиите в Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, София и Ямбол. Резултатите от ЕМТ важат за определяне на разширените национални отбори за Балканската олимпиада по математика (BOM). Задачите, които се дават, съответно са с много високо ниво на сложност.
Нашите момчета се пребориха изключително успешно с предизвикателството. Божидар спечели 20 точки, максимални за неговата възрастова група. Така той не само завоюва златен медал, но резултатът му беше достатъчен, за да заслужи също бронзова купа в отборното класиране, въпреки че беше единствен представител на 12.клас от нашата гимназия.
Николай от 11. клас, само с две точки разлика от максималния резултат, спечели бронзов медал. Поздравления, момчета! ПМГ се гордее с вас!
^ Върни се горе