Ние в ПМГ - литературен конкурс


Добавено на : 06/06/2022

Ние в ПМГ - литературен конкурс В края на месец май, който свързваме с делото на всички, посветили живота си на българската култура, просвета и книжовност, в ПМГ се осъществи една различна надпревара. Литературата се обедини с изобразителното изкуство, фотографията и технологиите чрез творческия подход на учениците. Младите хора имаха свободата да съчетават творбите си (есе, стихотворение, разказ) с друго изкуство, като им беше дадена също възможност да работят и в екип (един от тях да създаде текста, а друг да нарисува, снима, презентира). Получените завършени проекти бяха оценени от преподавателите по български език и литература, а заелите призови места получиха заслужени наградени (ваучери за книги), средствата за които са осигурени от г-н Румен Чернев.

В първа възрастова група (5.-7. клас) на първо място е Симона Стойкова от 5.клас, на второ е екипът от 6.клас – Александра Николова и Назлъ Кьороглу, а на трето – Никол Русева от 5.клас.

Във втора възрастова група (8.-12. клас) на първо място е Кристи-Анна Тодорова, на второ творбите са на Преслав Петров, както и на работилите заедно Мерлин Ахмед и Мариян Костов, а на трето са Валерия Андреу и Симона Димова.

Директорът на училището, г-жа Анелия Невска, награди отличилите се на първи места, а всички включили се ученици получиха грамоти и предметни награди, както и благодарността ни, затова че откриха в себе си вдъхновение и кураж. Надяваме се следващата учебна година да се радваме на нови творби, както и на текстове на други, осмелили се да вземат участие в организираните от училището конкурси.

Към снимките от награждаването на учениците сме включили и такива от урок, състоял се на читателския кът с ученици от 6.клас. За създаването на това уютно място за четене отново сме благодарни на г-н Чернев.
^ Върни се горе