"Всеки герой е авторов посланик"


Добавено на : 18/05/2022

"Всеки герой е авторов посланик" На 29.04, 03.05 и 16.05 се проведе тренинг по творческо писане с ученици от 8.-10. клас и техните учители. Напътстващи младите хора бяха Ваня Игнатова, ст.експерт по български език и литература, и Влади Владев, учител по български език и литература.
Госпожа Игнатова провокира гимназистите още в самото начало с интересен начин на запознанство (чрез литературен герой), а след това припомни чрез мисловна карта каква може да бъде характеристиката на герой. Господин Владев ангажира вниманието с презентационни слайдове, в които бяха съчетани различни видове изкуства, а на втората среща беше подготвил упражнение, включващо отразък от филм.
От нашето училище в инициативата, организирана за поредна година, се включиха Мира и Мила от 8.а клас във всички срещи, Галена и Гергана от 8.в в първата провела се и Габриела от 8.в в две от тях. Момичетата взеха активно участие, подходиха с въображение и вдъхновение към поставените задачи и впечатлиха за пореден път своя наставник - госпожа Искра Йорданова.
Специален гост на срещите беше Кремена Йорданова от 11.в, автор на издадени фентъзи романи. Прочетените откъси от нейните книги имаха за цел да послужат като евентуална отправна точка за присъстващите.
На последната среща създадените текстове бяха представени по оригинален начин - учениците си избираха шапки и така имаха възможност да са в ролята на героя си или просто да се “скрият”, докато четат. След получените насоки произведенията скоро могат да бъдат открити и прочетени на сайта на РБ “Партений Павлович” - партньор на събитието.
^ Върни се горе