Отново призови места на състезанието по дигитални компетентности в Тутракан


Добавено на : 06/12/2022

Отново призови места на състезанието по дигитални компетентности в Тутракан На 5 ноември 2022 г. се проведе VI Eсенно състезание по дигитални компетентности с домакин СУ „Христо Ботев“, гр. Тутракан. Осем ученици от VI, VIII и IX клас на ПМГ „Св. Климент Охридски“ заявиха желание за участие. Достойно се представиха Стефани, Симона, Калоян и Максимилиана от VI клас, Мелиса от VIII клас и Димитър от IX клас.

Най-добре представилите се и класирани на призови места са:

1-во място за Петър Петров от IXб клас, състезаващ се в трета възрастова група, в която учениците от IX и X клас решаваха практически задачи, свързани със създаване на електронна таблица, изчисления и диаграми - до голяма степен тази група е за подготовка на ученици за явяване на НВО по ИТ. Класирането на 9. и 10. клас е общо, затова първото място на Петър е огромен успех. На следващите 5 места са класирани десетокласници.

2-ро място за Ема Николова от VI клас. Тя се състезава в първа възрастова група, в която трябваше да изработят презентация на тема, зададена в деня на състезанието. В това направление има най-голям брой явили се ученици - около 50, и Ема е само на 1 точка след ученика, заел първо място.

Поздравления за учениците и техните преподаватели. Пожелаваме им още отлични постижения в предстоящите състезания и конкурси в областта на информационните технологии.
^ Върни се горе