Златен медална X Националното състезание по природни науки


Добавено на : 05/12/2017

Златен медална X Националното състезание по природни науки От 01.12 до 03.12. 2017 г. в гр. Плевен се проведе 10-то Национално състезание за ключови компетентности по природни науки. Темата на състезанието е „Вдъхновения от природата”. Според регламента на състезанието от всяка административна област могат да участват двама състезатели. Област Силистра беше представена от Михаил Владимиров Добрев -10 б клас от ПМГ- Силистра и Дамян Драгомиров Лазаров - 7 клас в СУ”Йордан Йовков” гр.Тутракан.
Състезанието включва решаване и публично представяне на задачи, проверяващи усвояването на ключовите компетентности в областта на природните науки – физика, химия, биология. Провежда се в два кръга, в два последователни дни. Участниците се групират в отбори от по 6 състезатели на случаен принцип, като представителите от една административна област не попадат в един отбор. Максималният брой на отборите е 10.
В първи кръг всеки отбор в рамките на 90 минути решава колективно 4 задачи и подготвя представянето на резултатите.Решенията на задачите се представят публично.
Във втори кръг всеки отбор в рамките на 120 минути решава 2 експериментални задачи и подготвя публично представянето на резултатите.
Михаил Добрев, заедно с Веселина от Плевен, Камелия от Варна, Георги от Ловеч, Павел от Пловдив и Христо от Видин сформираха отбор №4, който спечели Първо място и това им донесе златни медали в отборното класиране. Техният отбор спечели и специалната награда за лого на състезанието.
Браво на тези млади хора, отлично работещи в екип със завидни знания по природни науки!
Браво и на техните преподаватели за отличната подготовка – Диана Куртева – физика и астрономия, Веселина Георгиева – химия и опазване на околната среда и Боян Цветков – биология и здравно образование.
С пожелание за още по-големи успехи и нови златни медали!
^ Върни се горе