Две успешни състезания в един ден по ИТ


Добавено на : 25/12/2017

Две успешни състезания в един ден по ИТ От 1 до 3 декември 2017 г. в гр. София се проведе Националния есенен турнир „Джон Атанасов“. В него участваха Ирина Куртева и Емануил Джамбазов от 12а клас, всеки от тях отлично представи и защити проекта си в категория „Интернет приложения“. Ирина с проект на тема „Астрономия“ и Емануил с проект „Забавният свят на науката“. И двамата се класираха в първата десятка на най-добрите проекти в страната.
На 2 декември, след защитите на проектите в НЕТ „Джон Атанасов“, в Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ четирима от най-добре представилите се ученици от миналата учебна година, получиха шанс за сертифициране, това са: Емма и Виктор от 11а клас, Емануил и Ирина от 12а клас. Те се справиха с изпита повече от чудесно, изкараха над 950 точки, а Ирина отново успя да изпълни указанията си без нито една грешка и постигна максималните 1000 точки, като по този начин се класира за финалите на състезанието MOS World Championships Bulgaria 2018.
Поздравления за учениците и техния ръководител - г-жа Искра Николова.
С тези резултати ПМГ „Св. Климент Охридски“ показва, че постиженията на учениците в областта на информационните технологии не са случайни, а се превръщат в традиция.
^ Върни се горе