Поклон пред паметта ти, Апостоле!


Добавено на : 18/02/2021

Поклон пред паметта ти, Апостоле! Днес, 18.02.2021г. се навършват 148 години от гибелта на Васил Левски. Почти век и половина по- късно, геният и смелостта на Васил Иванов Кунчев предизвикват в нас същата признателност, склоняваща главите ни в смирен поклон пред делото му. Заветите са спазени, свободата е в душите ни, примесена с гордост, но и тъга по жертвения Спасител на цяла една нация.
Саможертвата на Апостола беше почетена и днес в гр. Силистра. Епидемичната обстановка не се оказа по- силна от дълга на уважение, който почетни гости от цяла Силистренска област засвидетелстваха пред паметника на Васил Левски. Своите венци поднесоха д-р Юлиан Найденов- кмет на община Силистра, Областен управител- Ивелин Статев, зам. Областен управител – Илиян Великов, Главният секретар към областна администрация- Елена Томова, представители на партийни групи, неправителствени организации, културни дейци, граждани.
Клуб "Млади възрожденци" и училищни представители от ПМГ "Св. Климент Охридски" изразиха за поредна година своята признателност с почетен букет пред паметника на българския деец. "Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най- силната стихия." Единството е сила, помнете завета, за да бъде оправдано делото на Апостола. Ние имаме "чиста и свята република". Гордейте се!
^ Върни се горе