С 4 медала се завърнаха математиците ни от Кълъраш


Добавено на : 27/10/2014

С 4 медала се завърнаха математиците ни от Кълъраш За 6-та поредна година ученици от ПМГ „Св.Кл.Охридски“ участваха в състезанието „Йон Барбу-Дан Барбилиян” в гр. Кълъраш, което тази година се проведе на 25 октомври.
Това доста мащабно събитие се състои от няколко математически състезания, един литературен и един технологичен конкурс. А от 4 години се провежда и специалното математическо състезание „Кълъраш-Силистра“, в което ученици от ПМГ се състезават с ученици от три училища на Кълъраш, като всеки отбор е представен от 8 ученици от 9-ти до 12-ти клас.
За поредна година нашите ученици бяха отлично подготвени от техните преподаватели и след предварително проведен контрол сред тях, беше направен много прецизен подбор на бъдещите участници. Това са:
1. Петър Пламенов Скорчелиев – 12 клас, със златен медал и максимален брой точки
2. Мария Ивайлова Тодорова – 12 клас
3. Яница Миткова Христова – 11 клас
4. Габриел Юлиянов Костадинов – 10 клас, със сребърен медал
5. Росина Илиева Георгиева – 10 клас, с бронзов медал
6. Ирина Георгиева Куртева – 9 клас, със златен медал
7. Валентин Руменов Ялъмов – 9 клас
Така за пореден път се затвърдиха връзките между училищата в Кълъраш и ПМГ „Св.Кл.Охридски“, които връзки ще продължат и в бъдеще. С нетърпение очакваме нашите румънски приятели да се включат и тази година в математическото състезание „Вергил Крумов“ – посветено на патронния празник на гимназията. То ще се проведе на 22 ноември.
Браво на състезателите и техните преподаватели!
^ Върни се горе