Първо и трето място за ученички от ПМГ на Националния кръг на ИТ Знайко!


Добавено на : 14/05/2019

Първо и трето място за ученички от ПМГ на Националния кръг на ИТ Знайко! От 10 до 12 май 2019 г. в Пампорово се проведе Националният кръг на състезанието по информационни технологии ИТ Знайко в две категории: „Програмист“ и „ИТ“ – индивидуално участие. 16 петокласници бяха допуснати до финалния кръг на категория „Програмист“. Сред тях бе и Ивет Петрова Атанасова, която със своята анимация на Scratch(софтуер за визуално програмиране за деца) на тема „Моето мечтано училище“ завоюва първото място. В продължителност на по-малко от два часа Ивет доказа своите алгоритмични знания, дигитални компетентности и умения за концентрация. Тя уверено създаде и защити своята работа пред националната комисия.
Осмокласничката Симона Валентинова Димова с мултимедийната си презентация на тема „Легенди за египетските богове” зае трето място, което е чудесен завършек на нейното участие в това състезание за ученици от 1. до 8. клас. Учители по информационни технологии на Ивет и Симона са Светла Нейкова и Светослава Стоева.
Предстои националният кръг за учениците, допуснати в категориите „ИТ – екипи“ и „ИТ – 6. клас“. В тези категории ПМГ също има класирани ученици. Желаем им успех!
^ Върни се горе