ПМГ с призови места на Общински конкурс


Добавено на : 14/10/2020

ПМГ с призови места на Общински конкурс Ученици на ПМГ заеха призови места на Общинския конкурс за компютърна графика на тема „Моят любим компютърен герой от игрите“ и изготвяне на компютърна игра на свободна тема, както и на Турнира по електронни спортове.
Сред отличените ученици са: седмокласничките Ивет Атанасова, завоювала първо място в секция „Изготвяне на компютърни игри“ и Мила Ненчева на второ място в секция „Компютърна графика“; Николай Маринов от V клас – второ място за създадената игра, Дамян Димов oт VI клас и Александра Василева от VII клас с трети места в секцията за графика.
В турнира по електронни спортове победител в Minecraft е Александър Константинов от 8б, а в League of Legends сборен отбор на Xа клас ПГСУАУ и Xб ПМГ, в който се включиха Теодор Георгиев, Никола Недялков и Мартин Димитров.
Идеята и реализацията на проекта е на неформална младежка група „S`cool eSports” при ПГСУАУ “Атанас Буров“ гр. Силистра. Във фоайто на ПГСУАУ е подредена изложба с отличените творби на учениците.

Поздравления за учениците и техните преподаватели по информационни технологии – Светла Нейкова и Искра Николова.
^ Върни се горе