ПМГ отново с лауреат на Дванадесетата олимпиада по история и цивилизация


Добавено на : 22/04/2019

ПМГ отново с лауреат на Дванадесетата олимпиада по история и цивилизация В деня, в който отбелязваме годишнината от избухването на Априлското въстание – 20 април, недалеч от моста „Първа пушка“ в Копривщица, където е даден първият залп на въстанието, се проведе първият етап на Дванадесетатата национална олимпиада по история и цивилизация.
В нея се включиха 95 ученици от 7. и 12. клас от цялата страна, които бяха оценявани от национална комисия, състояща се от преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ и учители по история и цивилизация.
Още в областния кръг на олимпиадата ПМГ „Св. Климент Охридски“, гр. Силистра се представи достойно, като завоюва първите места в 5., 7., 9., 10., 11. и 12. клас. За националния кръг бяха класирани Николай Георгиев от 7. клас с преподавател г-жа Стоянка Димитрова и Димо Савов от 12. клас, чийто учител е г-жа Маргарита Александрова.
С оценка 6.00 на писмения и 6.00 на устния кръг на националния кръг в Копривщица Димо впечатли националната комисия и стана един от лауреатите на олимпиадата. Това е неговото второ такова постижение, след като бе първи и в националната олимпиада в Казанлък в седми клас, през 2014 г.
Николай също се представи отлично, като се класира за втория етап на националната олимпиада и получи крайна оценка 5.73. Екипите ученик-учител благодарят за човешката подкрепа на г-н Иван Занов и г-н Тодор Николаев.
С тези резултати ПМГ-Силистра отново се нареди сред най-добрите училища в областта на историята, благодарение на общите усилия и взаимното доверие от страна на ученици и учители!
^ Върни се горе