Двама ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски“ на световно състезание в Ню Йорк


Добавено на : 08/05/2019

Двама ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски“ на световно състезание в Ню Йорк От шест години ПМГ подготвя ученици за Microsoft Office Specialist сертификати. Проверката се организира и провежда от Сертификационния център към Стопанския факултет на Софийския университет. Като партньор на ПМГ факултетът е спомогнал за сертифицирането на над 100 наши ученици, за което благодарим на координатора на проекта „Microsoft Youth Spark” – доц. д-р Николай Нетов.
В конкуренцията на повече от 4500 ученици от цялата страна за финалния кръг на състезанието Microsoft Office Specialist World Championship 2019 се класираха най-добрите двадесет и двама участници, като четирима от тях са от ПМГ „Св. Климент Охридски“. На 6 май в град София за трета поредна година нашите гимназисти постигнаха максимума от точки. Това са Иван Неделчев и Димо Хърватев от Xа клас, Петър Петров от Xв клас и Виктор Нейков от XIIa клас. И тази година националният шампион на България отново е от нашето училище и се казва Петър Пламенов Петров от Xв клас. Неговото участие на Световното първенство ще бъде финансирано изцяло от Microsoft. Битката беше още по-жестока от предишните участия, защото петима от състезателите постигнаха максимума от 1000 точки, но Петър се справи за най-кратко време и така заслужено завоюва победата. Виктор, благодарение на своя резултат, също ще вземе участие в световните финали в САЩ. Благодарим за огромното съдействие и помощ от страна на директора на ПМГ – г-жа Анелия Невска, и на кмета на община Силистра - д-р Юлиян Найденов.
Петър и Виктор ще се състезават с около 300 ученици от над 150 държави. Така те ще представят училището, града и страната ни в най-голямото световно ученическо състезание, което тази година ще се проведе в Ню Йорк, САЩ, от 28.07.2019 г. до 31.07.2019 г. За да постигнат този невероятен успех, учениците се подготвяха в групите за занимания по интереси с ръководител г-жа Искра Николова. От сърце им желаем успех и лек път на Световното в САЩ!
^ Върни се горе