Ученици и учители от ПМГ „Св. Климент Охридски“ посетиха училището на ООН във Виена


Добавено на : 08/04/2019

Ученици и учители от ПМГ „Св. Климент Охридски“ посетиха училището на ООН във Виена От 26 до 30 март за втори път, след 2017 година, група от ученици и учители на ПМГ „Св. Климент Охридски“ посетихме Vienna International School. Избраните ученици бяхме – Десислава и Георги от 9.а клас, Селин и Мирослав -10.в и Мария и Рафаил – 11.а, а наши ръководители бяха директорът на ПМГ – г-жа Анелия Невска, г-жа Грета Михалева и г-жа Анна Георгиева. Пътуването се осъществи по покана на Магдалена Цавкова, възпитаник на ПМГ – Силистра и настоящ ръководител на катедра „Природни науки“ в международното училище във Виена.
Целта на посещението бе обмяна на опит чрез присъствието ни в учебни часове, семинар-дискусия воден от г-жа Цавкова, посещение на деня на природните науки, организиран от ООН и разглеждане на забележителностите на град Виена. Впечатлени бяхме от условията за работа на учениците, разнообразието от възможности за личностно развитие, които училището им предоставя, дисциплината и толерантността между децата в училище, където учат представители на 111 националности. Посетихме учебни часове и станахме участници в процеса на учене и преподаване.
На 30.03 по повод деня на природните науки – организиран от ООН, разгледахме изложението на проекти по различни казуси и проблеми с обща тема „SPACE“. Върнахме се заредени с положителна енергия и с надежда, че видяното ще стане реалност и в България. Искаме да изкажем благодарност на г-жа Магдалена Цавкова за предоставената възможност, за това че се почувствахме част от училището, макар и за кратко. Ще запомним и нейните думи: „Чрез работата си по този проект, с отправената към групата от ПМГ покана искам да направя нещо за своето училище и своите учители, защото това, което съм постигнала днес, дължа и на тях“.
Чувстваме се горди, че сме част от ПМГ!
^ Върни се горе