Отлично представяне на олимпиадата по ИТ


Добавено на : 24/03/2021

Отлично представяне на олимпиадата по ИТ И тази година представянето на нашите ученици, класирали се за областния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии, е повече от впечатляващо! Те разработиха своите интерактивни проекти и ги защитиха уверено пред комисията. Класирането им е както следва:
• В направление „Софтуерни приложения“ деветокласникът Николай Георгиев завоюва максималния брой точки - 100. Разработеният от него проект „Многофункционална бяла дъска“ е напълно завършено приложение, което предоставя най-важните функции за работа с интерактивното помагало.
• Седмокласниците Петър Петров и Мартин Здравков създадоха уеб сайт, посветен на 110-годишния юбилей на гимназията, а Ивет Атанасова - мултимедиен проект, представящ корейската поп-музика, като показа завидно високо ниво на владеене на технологии като PowerPoint, VBA, Scratch, SonyVegas, WebView и др.
Седмокласниците са първенци в своята категория с 96 точки.

Ръководители на отличените ученици са г-жа Светла Нейкова и г-жа Искра Николова.

Проектите на учениците от ПМГ „Св. Климент Охридски“ са предложени за участие в националния кръг на олимпиадата по ИТ. Пожелаваме им успех!
^ Върни се горе