Награди в Областния литературен конкурс


Добавено на : 21/12/2020

Награди в Областния литературен конкурс Като че ли вече стана традиция представители на ПМГ „Св. Климент Охридски“ да завоюват награди в Областния литературен конкурс "Духът на българина". Тази година също не прави изключение - във възрастовата група VIII – XII клас имаме трима отличени: I място за стихотворението „Роден край, а всъщност си начало“ на Теодора Георгиева, II място за есето „Какво е за мен Васил Левски?“ на Кара Тодорова и поощрителна награда за Селин Ариф – за стихотворението ѝ ‘’Дойранската епопея’’.
В своите текстове ученичките споделят, че за тях родният край е „крайшникът“, от който започват, но и до който накрая „неизменно“ достигат, смятат, че „победата е трудна, но не невъзможна“, защото „юнак е българинът и от храброст е предвождан“ и мечтаят нашето време да има своите „светли личности, на които ще честваме не датите на тяхната гибел, а на техните възвишени дела“. Изброени са истини и желания, с които вероятно всеки би се съгласил.
Ние пък - техните учители, вярваме, че тези наши възпитанички, макар и за последна година при нас, ще продължават да се гордеят със своето училище, както ние се гордеем с тях!
^ Върни се горе