Моят дом е моята крепост


Добавено на : 08/06/2018

Моят дом е моята крепост Инициативата „Моят град е моята крепост“ е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в партньорство с Министерството на образованието и науката. Има за цел да популяризира постигнатото в регионите, да накара децата да се гордеят още повече с родните си места, както и да открият предимствата им.
Министерството на образованието бе селектирало чрез подбор по двама ученици-отличници в дисциплините история и география. Първите четири събития са полуфиналите, като победителите от тях ще участват на финала, който ще се проведе в град София.
В рамките на кампанията се провеждат общо пет събития в различни градове на страната - Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.
На 04.06.18г. се проведе полуфиналът в град Шумен. В публика за подкрепа бяха възпитаници на клуб „Васил Левски“, ПМГ „Св. Климент Охридски“ и ОУ„Иван Вазов“- град Силистра. Отборът ни бе представен от Николай Димитров - 6 клас - ПМГ „Св. Климент Охридски“ и Ерен Черкез - 6 клас - СОУ„Иван Вазов“.
Откриването бе направено от Евелина Павлова, Веселин Маринов, който поздрави всички с песента „За теб, Българийо“, а малко по-късно на сцената излязоха и другите двама водещи – Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.
Състезанието се проведе в три кръга.
1. Показване на исторически обект от областта, от която са участниците;
2. На всеки отбор се пускат две песни като те трябва да познаят заглавието, изпълнителя и да изпеят част от нея;
3. В последния кръг всеки участник върти „Колелото на късмета“, където ги има всички 28 области и трябва да отговорят на въпроси свързани с тази, която им се е паднала;
Журито, което оценяваше знанията на участниците беше в състав: Николай Нанков (министър на регионалното развитие и благоустройството), Деница Николова (Зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството), Таня Михайлова, обл. Управител и кмета на град Шумен. Бяха организирани и игри за публиката, в които малки и големи взеха участие и получиха награди за правилните отговори, които дадоха. Личеше си радостта на всички участници и на цялата публика.
На почетната стълбичка - на първо и второ място, съответно бяха отбора на Шумен и Добрич. Момчетата защитиха достойно Силистренска област и заеха престижното трето място.
^ Върни се горе