Изява на група за преодоляване на обучителни затруднения по БЕЛ


Добавено на : 29/05/2018

Изява на група за преодоляване на обучителни затруднения по БЕЛ Ученици от VII клас, включени в група за преодоляване на обучителни затруднения по БЕЛ с ръководител г-жа Гинка Миланова, през учебната година затвърждаваха знанията и уменията си в областта на нормите на езика и анализираха детайли от изучавани творби по литература. На 17 май 2018 г. показаха своите постижения в петте кръга на състезанието „Аз обичам българския език“, представителна форма по проект „Твоят час“ към ПМГ „Св. Климент Охридски“.
В първия кръг участниците представиха избора на име на отборите си – отбор „Македонски“ и отбор „Бай Ганьо“. Във втория кръг „Какво знаем за авторите и за техните творби“ всеки от състезателите отговори на кратък въпрос. След това работата продължи по групи. Родители изпитаха своите деца чрез кратка кръстословица. После учениците коментираха вида на едно изречение, глаголното наклонение и глаголния вид. Накрая поправиха допуснати правописни, граматични и пунктуационни грешки в един текст.
Жури от учители по български език и литература оцени отговорите на участниците. За всеки верен отговор като награда учениците получаваха вкусни бонбони.
^ Върни се горе