Фотоизложба на Мила Драгомирова в чест на Петровден


Добавено на : 28/06/2014

Фотоизложба на Мила Драгомирова в чест на Петровден На 29 юни се чества Петровден - християнския празник, посветен на Светите първовърховни апостоли Петър и Павел. В традиционния български бит това е един от най-почитаните празници през летния период.
Ние, силистренци, на този ден честваме храмовия празник на Катедралния храм в Силистра, който носи името на Светите първоапостоли Петър и Павел. Храмът е построен след Кримската война в периода 1860г. - 1862г. от майстор Стойко от Дряново, със средства, завещани от временното руско управление в града. Своята лепта са дали и родолюбивите силистренци.
За колектива на ПМГ "Св.Климент Охридски" е голяма чест да сподели празника. Поздравяваме Църковното настоятелсто при Катедралния храм, с което сме в много добри взаимоотношения. Имаме шанса да бъдем финансово подпомагани при провеждане на математическото състезание "Вергил Крумов" от Църковното настоятелство.
Изказваме специална благодарност на Председателя на Църковното настоятелство ставрофорен иконом Добри Чаков и църковния настоятел Цветана Цанова.
Възстановяването на някогашната силна връзка между училището и църквата, като крепител на духовността и вярата е особено необходимо в днешно време, още повече, че приобщаването към християнската култура е най-сигурния и изпитан път към Европа.
На 29 юни (неделя), в двора на църквата, ПМГ представя фотоизложба на тема "Св. Св. Петър и Павел" от Мила Драгомирова, 9в клас, организирана под ръководството на уважавания наш колега Йордан Колев.
^ Върни се горе