Браво на химиците от ПМГ


Добавено на : 26/03/2019

Браво на химиците от ПМГ Браво на химиците от ПМГ - на учениците и техните учители за отличното представяне на 51-вата Национална олимпиада по ХООС, проведена на 16 -17.03.2019г. в гр.Ямбол.
Науката на чудесата е необятна, но може да бъде покорена когато срещнеш амбициите на учениците с възможностите на учителите. Високото ниво на подготовка в училище, желанието на учениците и екипната работа доведоха до отличното представяне на всички. Ученикът Николай Йорданов Георгиев от 7-а клас се класира на 2-ро място от 17 участници на националния кръг в първа възрастова група, с преподавател г-жа Маргрета Янкова - старши учител по химия и опазване на околната среда.
Това е най-високото постижение на седмокласник за област Силистра на Национален кръг сред „запалените“ най-малки химици и първи носител на сребърен медал от Национален кръг на олимпиада по ХООС – 7. клас от област Силистра.
Ученикът Петър Пламенов Петров от 10-в клас се класира на 14-място от 38 участници на националния кръг в трета възрастова група. Негов преподавател е г-жа Веселина Георгиева – зам.-директор, УД. Въпреки много силната конкуренция сред участниците в трета възрастова група, можем да се похвалим с достойното представяне на Петър както на теоретичния, така и на практическия кръг на 51-ва Нац.олимпиада по ХООС.
^ Върни се горе