100% успех на изпита за сертификати към Microsoft


Добавено на : 30/11/2014

100% успех на изпита за сертификати към Microsoft За втора поредна година ПМГ "Св. Климент Охридски" взе участие в проектa „Кариера в информационните технологии“, който е част от програмата Microsoft Youth Spark, насочен към елитните училища в България, като най-масово е участието на природоматематическите гимназии.
На 29 ноември, тази година, 14 ученици, подготвяни в клуб "Информационни технологии в предприемачеството" по проект „УСПЕХ“ с ръководител инж. Искра Николова, се явиха на изпит за получаване на международно признатия сертификат Microsoft Office Specialist на Word 2013, като по този начин се превърнаха в най-многобройната група от ученици. Това са Ангел от 11.б клас, Зара, Николета, Иван и Йордан от 12.а клас, Венцислав, Еда, Николай, Преслав, Ирина, Преслава, Иво, Марина и Станислава от 12.б клас. Всички успешно издържаха изпита, който се проведе в сертификационния център на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Учениците постигнаха високи резултати и получиха своя сертификат, който беше връчен от представителя на Microsoft за България – г-жа Теодора Върбанова.
След церемонията за връчване на свидетелствата, гимназистите взеха участие и в семинар „Кариерно ориентиране“ заедно със своите връстници от гр. Мездра.

Ето какво сподели ръководителят на проекта към Microsoft, гл.ас. Николай Нетов – преподавател в Стопанския факултет на СУ:
"Учениците от ПМГ се представиха отлично на сертификационните изпити, отличава ги това, че се справиха с онези части от изпита, в които се проверяват умения, за които не са се подготвили предварително, и беше необходимо да приложат творчество и самостоятелно мислене. Почти всички от явилите се на изпита се справиха с над 95% от задачата, което само по себе си е изключителен резултат. До момента ПМГ – Силистра е с най-голям брой сертифицирани ученици. Придобитите от тях сертификати са основно доказателство за наличието на умения за справяне в реална работна среда, което прави сертифицираните ученици предпочитани при кандидатстване за висококвалифицирана работа. Годишно над 1 милион души полагат сертификационни изпити и сред тях безработицата е под 3%."

Новината за нашия успех в publics.bg

Публикация за успеха на нашите ученици, представена от Стопанския факултет на Софийския университет
^ Върни се горе