2021 - годината с най-много сертификати на Microsoft за ПМГ


Добавено на : 02/09/2021

2021 - годината с най-много сертификати на Microsoft за ПМГ От осем години ПМГ „Св. Кл. Охридски“ подготвя ученици за Microsoft Office Specialist сертификати. Проверката се организира и провежда от Сертификационния център към Стопанския факултет на Софийския университет. Като партньор на ПМГ факултетът е спомогнал за сертифицирането на над 250 ученици от Гимназията, за което огромна заслуга има координаторът на проекта „Microsoft Youth Spark” – доц. д-р Николай Нетов.

Изминалата учебна година бе една от най-сложните, но същевременно и една от най-успешните в сферата на ИТ. Учениците от ПМГ Силистра, под вещото ръководство на инж. Искра Николова, се подготвят в продължение на няколко месеца и след положен изпит заслужено успяха да придобият общо 54 сертификата на 4 различни програми Microsoft Technology Associate HTM&CSS;, Microsoft Office Specialist Word, PowerPoint и Excel 2019.

Георги Трендафилов от XIа клас и Петър Петров от XIIв клас достигнаха максималните 1000 точки. Дванадесетокласниците Йордан Раданов, Кристиан Георгиев, Петър Димитров, Кара Тодорова и Михаела Христова издържаха изпита за програмисти и получават сертификат Microsoft Technology Associate HTML&CSS;. А Петър Петров от XIIв клас с почти максимален резултат е отличен в категорията MOS Expert Excel 2019 и така той е първият ученик, придобил всички MOS сертификати и двете програми с ниво експерт, по този начин той става първият с ниво Мастър – най-високото ниво.

От 2020 година на национално ниво служебно се класират участниците с най-добър резултат на програмите, на които се явяват Маринела Николова от XIб клас и Петър Петров от XIIв клас. За съжаление, вече втора поредна година Световното по ИТ – Microsoft World Championship в САЩ няма да се провежда.

Подготовката на учениците се реализира в часовете по ИТ, които за ПМГ са профилиран предмет, и в групите за занимания по интереси с ръководител г-жа Искра Николова.
^ Върни се горе