Семинар, посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов


Добавено на : 11/12/2020

Семинар, посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов На 10.12.2020 г. се проведе семинар, посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов. В семинара се включиха както доц. д-р Румяна Лебедова – преподавател по нова българска литература, и нейните студенти, така и дванадесетокласнички от ПМГ „Св. Климент Охридски“ - София Христова, Кара Тодорова и Теодора Георгиева, заедно с техния преподавател по български език и литература - Владислав Димитров.
В тематичните разработки на нашите представителки бяха поставени акценти върху образите на родното (история, език и природа) в творчеството на Иван Вазов, а други теми, представени на семинара, коментираха мястото на Вазов в българската литература и приноса му за нейното развитие, както и творческите му възгледи и разбирането му за мисията на твореца.
Презeнтациите на участниците в семинара бяха израз на убеждението, че създаденото от Вазов литературно творчество намира своите читатели и е съхранило духовните послания на автора си и днес.
^ Върни се горе